Van ananas tot hemd (aanbod voor senioren)

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • woensdag 19 februari 2020 14u00 - 17u00
De Meersche - MOLENSTRAAT 3, 3830 WELLEN
Wist je dat geen enkele bevolking meer selfies neemt dan de Filipino?s en dat de Filipijnen de grootste kokosnotenproducent is? Dat het land met zijn 7.461 eilanden na Indonesië de grootste eilandengroep ter wereld is? Een goed rapport, niet? En toch ... Vulkaanuitbarstingen, aardbevingen, landverschuivingen en tyfoons maken dit land tot één van de meest kwetsbare plaatsen ter wereld.
Journalist Jacques Van Outryve reisde in april 2018 samen met Ann Van Loock (Landelijke Gilden) naar de Filipijnen. Tijdens deze twee weken verzamelden ze talloze verhalen uit het dagelijkse leven en werken van Filipijnse boeren en ondernemers. Van de ananasplantages in het ruraal gelegen Bicol, tot de drukte van de publieke markten in de hoofdstad Manila.
Hoe wapenen mensen zich tegen de effecten van klimaatverandering, wetende dat de versterkte tyfoons en moessonregens regelmatig hele oogsten en bedrijven vernielen? Hoe kunnen lokale rijstboeren de concurrentie aangaan met goedkopere geïmporteerde rijst? De spreker neemt je mee achter de schermen van de geopolitiek, de klimaatverandering/verstoring en de gevolgen voor de landbouw en de voedselvoorziening in de wereld. Verschillende hindernissen, een veelvoud aan producten en talrijke verhalen, maar steeds dezelfde rode draad: ondernemende mensen die willen groeien en steun krijgen van hun vereniging of organisatie. En Trias als partner in deze samenwerking. Sinds 2018 heeft Landelijke Gilden de handen in elkaar geslagen met Trias rond de projecten in de Filipijnen. Trias ondersteunt hier verschillende boeren- en ondernemersorganisaties.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Jacques Van Outryve of Ann Van Loock
Voor wie
Senioren
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Alken
Meer weten?
Prijs
€ 6,00
inclusief koffie en taart
Reservatie
Inschrijven doe je via je lokale 60+ verantwoordelijke
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

011/30.37.13

Meer activiteiten