Geef darmkanker geen kans (aanbod voor senioren)

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • dinsdag 15 oktober 2019 14u00 - 17u00
Sint-Jorisheem - HENDRIKSVELDSTRAAT , 3570 ALKEN
Iedere dag verliezen 5 families in Vlaanderen een dierbare aan darmkanker. Dat zijn er 150 per maand. Nochtans is darmkanker volgens alle criteria van de Wereld-gezondheidsorganisatie de 'ideale ziekte' om vroegtijdig op te sporen. Indien vroegtijdig opgespoord, is de kans op genezing méér dan 90%.
Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp. De mythes en misverstanden over bijv. het darmonderzoek zijn nog wijd verspreid.
Dr. Luc Colemont was 28 jaar maagdarmspecialist in het GZA Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen. Sedert januari 2016 is hij fulltime werkzaam voor de vzw Stop Darmkanker die hij zelf opgericht heeft in 2012. Sedert zijn carrièreswitch heeft hij reeds meer dan 300 lezingen gegeven. Tijdens zijn presentatie geeft Dr. Colemont antwoord op de volgende vragen: Waarom darmkanker vroegtijdig opsporen? Wanneer darmkanker vroegtijdig opsporen? Bij wie darmkanker vroegtijdig opsporen? Hoe darmkanker vroegtijdig opsporen? Informatie en voorlichting zijn immers cruciaal in de strijd tegen darmkanker.
Een boeiende voordracht in mensentaal, met een lach en een traan, die slechts één doel voor ogen hebben: minder leed door darmkanker, méér gezonde levensjaren! Hij boeit van de eerste tot de laatste minuut.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Luc Colemont
Voor wie
Senioren
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Alken
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

011 30 37 13

Meer activiteiten

  • 18 okt

    Daguitstap Houthalen Greenville,Gruitrode Philippaerts en Sentower Opglabbeek

  • 29 okt

    Vogelhuisjes maken met kinderen

  • 07 nov

    Opkweek en verzorging van orchideeën